Tror du selv på det?

TPLNår det kommer til det stykke, så handler det om at tro på det! Tro på, at ens indsats gør en forskel. Tro på, det hele nytter noget. Tro på, man kommer i mål med det, man sigter efter.

Det lyder måske en anelse religiøst, men det er det nu ikke. Det drejer sig bare om ikke at miste modet! Livet som jobsøgende kan være ret opslidende og stressende. Mange kender sikkert fornemmelsen af, at man gør alt, hvad man kan – og alligevel er det som at slå i en dyne. Hvis det ikke virker demotiverende, så ved jeg ikke. Derfor handler det om at være ret bevidst om, hvad det er, der giver dig god energi. Det kan være masser af motion eller få taget hul på en ny måde at søge job på, som jeg omtalte i ”Hvornår gik du sidst nye veje?”. Eller endnu bedre – gør begge dele!

Jo før, man indser, at man ikke kan ændre noget, jo før kan man i stedet få det bedste ud af situationen. Alternativet er at gå ned med stress over alle de tænkelige ting, man kan slå sig selv i hovedet med, man ikke har gjort. Det kan blive så tidskrævende i sig selv, at man absolut intet når. Det er ikke gavnligt for noget, så kom hurtigst muligt ud af den rille. Op med hovedet, vær fortrøstningsfuld – og tro på lortet, som Danmarks foredragsholder nr. 1 Chris MacDonalds mantra lyder.

Man ved aldrig – pludselig en dag ser situationen helt anderledes og mere lovende ud. Der bliver et fedt job ledigt. Du møder nogle inspirerende mennesker i dit netværk. Eller måske det bedste som jobsøgende – du får en opringning om, at man gerne vil se dig til en jobsamtale. Ja, ja – herfra og dertil, men grib alt det positive den mulighed giver, rid på bølgen og tag det som en oplevelse. Man ved aldrig…

Alt dette er sagt fordi, det i al sin enkelthed har gjort en verden til forskel for mig – så derfor vil jeg lige give dig nogle gode wibes med på vejen.

Har du andre ideer til, hvordan motivationen holdes?

Indtil næste gang – hav det rigtig godt!
De bedste hilsner
Stina