Hvornår gik du sidst nye veje?

Man har de bedste intentioner og gør, som man er overbevist om, er den rigtige løsning for at komme tættere på det gode job. Alligevel har de fleste af os det bedst, hvis vi bliver i vores komfortzone. Vi er måske allerede lidt sårbare, så derfor er det dejlig behageligt blot at søge på opslåede stillinger. Før eller siden må der være bid, men vi risikerer også bare at køre i ring, uden der sker en levende fis.

Derfor er det vigtigt, at man indser, man skal afprøve nye veje. Hvad er det, andre har succes med? Hvad er det, der gør, man får jobbet? Hvad er det, alle kun taler varmt om – men som man ikke lige kan se sig selv komme ud over rampen med? Det kan være meget individuelt, hvad det lige præcis er, men det at være jobsøgende nowadays er ikke kun at sende ansøgninger. Det kan fx være:

  • Det gode CV-kursus
  • Sparring fra venner, som tit kan bidrage med, hvad der lige præcis er dig
  • Den perfekte LinkedIn-profil (profil up to date, få anbefalinger, udbyg netværk osv.)
  • Uopfordrede ansøgninger
  • En præsentationsvideo af dig selv på YouTube
  • Deltag i relevante debatter på fx LinkedIn og følg interessante virksomheder
  • En hjemmeside med en blog som præsentation af dig selv/dit CV

Prøv nogle helt nye veje. Skift strategi. Investér i din fremtid. Tag action. Jo mere, du kommer ud af din komfortzone, jo mere energi lover jeg dig, du får, når du har taget tyren ved hornene. Sådan virker det i hvert fald for mig. Selv at tage styring og ansvar for det videre forløb er drivkraften for mig.

Jeg har selv for nylig gjort noget, som jeg længe har negliceret. Jeg har aldrig troet på, at det ville være en uopfordret ansøgning, der gjorde udslaget. Jeg har gået rundt om det længe, alt for længe. Jamen, hvordan – og så skal den da også være totalt spot on. Der er jo kun et skud i bøssen. Osv. Osv. Kan I høre det? Jeg får gjort det til lidt af et projekt.

Jeg kan bare ikke længere tale mod bedre vidende. Der bliver besat flere og flere jobs af uopfordrede ansøgere. Derfor – nu skal den dælme have en over nakken. Nu har jeg omsider fået lavet en konge skabelon og er klar til at erobre verdenen. Jeg begejstres over, hvor skønt det føles selv at udvælge spændende virksomheder og skrive til dem, hvorfor netop de er udvalgt som mit oplagte valg til en uopfordret ansøgning.

Nu er jeg kun i den spæde opstart, og det kan da godt være, der kommer lige så mange ”desværre, ellers tak for tilbudet”-svar tilbage. Det mener jeg dog, man skal tage fuldstændig i stiv arm og i stedet nyde de positive tilbagemeldinger. Man har på fineste vis markedsført sig selv, så tænk også – nu har de en i tankerne, hvis en mulighed skulle dukke op senere. Man ved aldrig, hvad fremtiden bringer – men her og nu gør det mig fortrøstningsfuld.

Hvad har du haft succes med?

Indtil næste gang – hav det rigtig godt!
De bedste hilsner
Stina